Certificeringen
Bij Vishandel Klooster BV vindt u alleen producten die aan de strenge eisen van de voedsel- en warenautoriteit voldoen. De houdbaarheidsstudie is goedgekeurd door het NVWA op basis van de verordening Vo. 2073/2005 Vishandel Klooster BV is IFS (International Food Standard) gecertificeerd.
IFS certificering
Vishandel Klooster is IFS high level gecertificeerd en houdt zich bezig met het inkopen, roken, fileren, verpakken en distribueren van visproducten. Na het roken wordt de vis met de hand gefileerd om een constante kwaliteit te garanderen.
toon en download certificaat
Vooruitstrevend
Eind 2021 is de verbouwing bij Vishandel Klooster gerealiseerd. Investeren is nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Wij hebben hierbij rekening gehouden met de huidige tijd door te investeren in een nieuwe koeling op basis van CO2, een WTW ( warmte terugwin installatie) met een capaciteit van 7.000 liter en door het hele pand nieuwe LED verlichting.
Duurzaamheid is een belangrijke drijfveer. Wij zijn daarom BIO, MSC, ASC en ESF gecertificeerd.
Om paling te kunnen verwerken gebruiken wij een Stunner. Met de Stunner wordt de paling pijnloos bedwelmd om het vervolgens te kunnen verwerken. Vishandel Klooster heeft destijds samen met Wageningen Universiteit en een machinebouwer uit Noorwegen deze machine ontwikkeld.
Vishandel Klooster heeft eigen transport. Dit zorgt voor flexibiliteit in werken en het leveren van bestellingen voor klanten.
EEL STEWARDSSHIP FUND
Het besef dat de natuurlijke voorraad aan paling belangrijk is, staat bij Vishandel Klooster al jaren centraal. Vandaar ook dat wij ons richten op het traject duurzaam ondernemen. In 2001 is Vishandel Klooster een samenwerking aangegaan met de kwekerijen van Nijvis BV, 3 palingkwekerijen die gebruik maken van de modernste aquacultuur technologieën en uitsluitend gebruik maken van recirculatiesystemen.
Al onze palingproducten worden voorzien van het Eel Stewardship Fund logo.
Met de opbrengst hiervan wordt onder andere de uitzet van glasaal en schieraal verbeterd en het noodzakelijke wetenschappelijke onderzoek gefinancierd. Paling is namelijk een trekvis en vraagt als kweekvis een speciale zorg en behandeling. Dit alles is terug te vinden op www.dupan.nl .
Sinds 2011 maakt de uitzet van glasaal onderdeel uit van het Europese Aalherstelplan. Vanaf dat moment ziet zowel de visser op het water als de wetenschap dat het bestand aan paling aan het stijgen is. Vanuit een gequoteerd bestand van glasaal worden deze herstelmaatregelen uitgevoerd.
Daarnaast worden initiatieven als paling over de dijk en wetenschappelijk onderzoek gefinancierd.
Wij werkte als eerste in de wereld met een speciale diervriendelijke verwerkingsmethode voor paling. Deze is ontwikkelt door Imares Life Stock Research, Seaside, de Overheid en Vishandel Klooster.
Door een efficiënt opkweeksysteem, samenwerking met LLV, Stichting DUPAN en de Sustainable Eel Group zorgen wij voor een belangrijke bijdrage in de uitvoering van de Europese verordening EU
Meer informatie over het ESF:
» ESF INTERNATIONAL «
UITZETTEN VAN GLASAAL DOOR DUPAN
Op diverse locaties worden jaarlijks meer dan 4 miljoen glasaal uitgezet, zoals; Veluwe Randmeren, Zuidelijke Randmeren, Vechtboezem, Zwartemeer/Zwartewater, Markermeer en Vollenhovermeer.
Paling over de dijk
Paling met ESF-label dragen bij aan het fonds.
Zo kunnen initiatieven als help paling over de dijk voor de migratie van aal worden gerealiseerd.
Wetenschappelijk onderzoek: EELRIC
van water tot schap
Naast duurzaamheid is traceerbaarheid steeds belangrijker in onze maatschappij. Hoe zit dat eigenlijk met paling?
Hieronder is dat in een duidelijk overzicht in kaart gebracht.